23 Aralık 2013 Pazartesi

   
         
                     ÇAM KOZALAKLARI
      Eskiden günlere katılma imkanım çok fazlaydı şimdi ise sabah kalk kahvaltı yap cocuğu hazırla okula bırak eve geldiğinde etrafı topla kahve iç akşam için yemek hazırla oğlanı okuldan al  ders yemek derken zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorsun birde yastanmı kaynaklanıyor bilmiyorum ama zaman bana yetmiyor Günlere katıldığım zamanlarda  şükran ablamızın  sayesiyle çam kozalaklarını yapmayı öğrendim tadı bir harika tam enerji deposu geçen aylar tarif defterime bakarken tarifi elime geçti bunu sizinle paylaşmak istedim
  MALZEMELER
 80 gr bitter çikolata
 2 yemek kaşığı susam
 3 yemek kaşığı bal
 2 ile 3 arası su  bardağı pirinç patlağı
 2 yemek kaşığı margarin
       YAPILIŞI:Susamları tavada biraz kavurup soğumasını bekliyin daha sonra çikolatayı benmari üsülü eritirek  içine margarini ilave edip karıstırın çikolata soğumadan bütün malzemeler karıştırilıp limon sıkacaginin arkasının içine doldurulurak şekil verilir.isteğe baglı olarak üzerine hindistan cevizi serpilir.Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder