23 Aralık 2013 Pazartesi
ÇAM KOZALAKLARI
Eskiden günlere katılma imkanım çok fazlaydı şimdi ise sabah kalk kahvaltı yap cocuğu hazırla okula bırak eve geldiğinde etrafı topla kahve iç akşam için yemek hazırla oğlanı okuldan al ders yemek derken zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorsun birde yastanmı kaynaklanıyor bilmiyorum ama zaman bana yetmiyor Günlere katıldığım zamanlarda şükran ablamızın sayesiyle çam kozalaklarını yapmayı öğrendim tadı bir harika tam enerji deposu geçen aylar tarif defterime bakarken tarifi elime geçti bunu sizinle paylaşmak istedim
MALZEMELER
80 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı susam
3 yemek kaşığı bal
2 ile 3 arası su bardağı pirinç patlağı
2 yemek kaşığı margarin
YAPILIŞI:Susamları tavada biraz kavurup soğumasını bekliyin daha sonra çikolatayı benmari üsülü eritirek içine margarini ilave edip karıstırın çikolata soğumadan bütün malzemeler karıştırilıp limon sıkacaginin arkasının içine doldurulurak şekil verilir.isteğe baglı olarak üzerine hindistan cevizi serpilir.Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder