25 Aralık 2013 Çarşamba



            PİRİNÇ SALATASI(8 KİŞİLİK)

MALZEMELER: 2 su bardağı baldo pirinç
                               2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
                               3 su bardağı su
                               Tuz
ÜZERİ İÇİN      :  1 çay bardağı konserve tane mısır
                               3 tane közlenmiş kırmızı biber
                               Yarım demet kıyılmış dereotu
                               Yarım demet maydanoz
                               5-6 kornişon turşu
                               2 tane taze soğan
                               Tuz,karabiber
                               1 limonun suyu
HAZIRLANIŞI :   Pirinci nişastası gidene kadar yıkayın.Üzerine ılık suyu ekleyip 20 dakika
bekletin ve suyunu süzün.Ayçiçek yağını tencereye alıp ısıtın.Pirinci ilave edip şefaflana kadar
kavurun.3 su bardağı su ve tuzu ilave edin.Kaynamaya bırakın.Kaynadıktan sonra kısık ateşte
pirinçler yumuşayana kadar pişirin. pirinci demlanmeya bırakın.15 dakika sonra geniş bir
kaseye alın,bütün malzemeleri ilave edin.Son olarak limon suyunu ,tuzu ve karabiberi ekleyip
servis yapın    


  





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder