5 Mart 2013 Salı

KEŞKÜL



  GEREKLİ MALZEMELER :5 çorba kaşığı toz badem
                                              7 su bardağı süt
                                              3 yumurtanın sarısı
                                              1 su bardağı tozşeker
                                              2 çorba kaşığı mısır nişastası
                                              2 çorba kaşığı un
                                              4 çorba kaşığı su
                                              1 paket vanilya
                                              40 gr tereyağı
                                              1 su bardağı krema
İSTERSENİZ  SÜSLEMEK İÇİN:  2 çorba kaşığı ince çekilmiş antepfıstığı
                                                        1 çorba kaşığı iri çekilmiş antep fıstığı




             YAPILIŞI : Yumurta sarılırı ve tozşekeri derin bir tencereye alıp çırpma teli ile çırpın.
.Un, 4 kaşık suyla sulandırılmış nişasta, vanilya, krema ve sütü ekleyip pütürsüz kıvamda bir karışım elde edene kadar çırpın.Tencereyi ocağa alıp kısık ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.Muhallebi koyulaşıp kaynamaya başlayınca badem ve tereyağını ilave edip karıştırın.Birkaç dakika karıştırmadan kaynatıp ocaktan alın Mikserle soğuyuncaya kadar çırpın.Muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın.Buzdolabında soğuyuna kadar bekletin.İsterseniz fıstık serpip servis yapın AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder