40 gr lık yaşmayının çeyreği
Bir tutam tuz
Ilık su
500 ml sıvı yağ(yufka aralarına)
İç malzemesi: 3 tane kabak
2 tane yumurta
1 su bardağına yakın süt
kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı: 600 700 gr unla ılık suyla yaşmayayı eritip hamur tutulur 12 parça bezeye bölünür Bezeler tek tek oklavayla açılır Açılan yufkalar tepsiye konur aralarına yağ gezdirilir 7.yufkadan sonra iç malzemenin tamamı konur,Geri kalan yufkaları tek tek açılıp aralarına yağ gezdirilir.Tamamı bittikten sonra baklava modeli gibi kesilir.Üstüne yağ gezdirilir.Önceden ısıtılmış 185 derecede fırında 40 45 dakikada üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder