2 Kasım 2012 Cuma

Alt üst kabaklı börek

            Malzemeler:1 kilo un
                              40 gr lık yaşmayının çeyreği
                              Bir tutam tuz
                              Ilık su
                              500 ml sıvı yağ(yufka aralarına)
                               
          İç malzemesi: 3 tane kabak
                               2 tane   yumurta
                               1 su bardağına yakın süt
                               kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
           Yapılışı:       600 700 gr unla ılık suyla yaşmayayı eritip hamur tutulur 12 parça bezeye bölünür Bezeler tek tek oklavayla açılır Açılan yufkalar tepsiye konur aralarına yağ gezdirilir 7.yufkadan sonra iç malzemenin tamamı konur,Geri kalan yufkaları tek tek açılıp aralarına yağ gezdirilir.Tamamı bittikten sonra baklava modeli gibi kesilir.Üstüne yağ gezdirilir.Önceden ısıtılmış 185 derecede fırında 40 45 dakikada üstü kızarıncaya kadar pişirilir.



          Not;kabaklar rendelenir suyu süzülür.(isteğe bağlı olarak kıymalı patatesli yapabilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder