23 Temmuz 2012 Pazartesi

Roches Çikolata Tarifi

Roches Çikolata Tarifi 

 Gerekli Malzemeler:


-100gr bitter çikolata (kuvertür)
-100gr fındık ,ceviz, badem
-Yarım su bardağı su
-2 Tatlı kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:

   Fırın 200dereceye kadar ısıtılır. Fındık,ceviz ve bademler fırın tepsisine serilen yağlı kağıt üzerine serpiştirilir. Pudra şekeri ve su karıştırılarak,kuruyemişlerin üzerine fırça yardımıyla sürülür. Tepsi fırına verilerek, 10dakika kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakılır, kuruyemişlerin soğurken şekerlenmeleri gerekmektedir.

   Çikolatalar benmari usulü eritilir. Eriyen çikolatalar karıştırılarak biraz soğuması sağlanır. Şekerlenenen kuruyemişler eriyen çikolatanın içerisine konulur ve karıştırılır. Düz bir zemine yağlı kağıt konulur çikolatalı karışımda bir çorba kaşığı kadar alınır, yağlı kağıt üzerine şekilsiz bir şekilde konulur.

   Çikolatalar bir miktar oda sıcaklığında dondurulur. Daha sonra dolaba konulur ve donmaları sağlanır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder