28 Temmuz 2012 Cumartesi

Torpil



 Gerekli Malzemeler :

-4 subardağı süt
-6 yemek kaşığı şeker
-1 yumurta
-2 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı tereyağı
-1 paket vanilya
-4 çorba kaşığı un(eğer isterseniz evde varsa 1 poşet muzlu kremole yi 400 ml soğuk sütle çırpıp krema soğuyunca içine karıştır kişi sayısını artırmış olursunuz)

Üzeri için : Pudra şekeri ve kırık fındık





Yapılışı : Milföyleri biraz unla açıp 1 parmak kalınlığında şeritler halinde kes İlk sardığımız hamurun ucunu iki hamurun ucu ile üst üste getirelim.En sona gelince biraz boşluk bırakalım.Önceden ısıtılmış 200 derecede milföyler pembeleşinceye kadar pişirilelim ılıyınca dikkatlice kalıptan çıkaralım.İçine kremayı doldurup üzerine    pudra şekeri serpip servis yapalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder