23 Temmuz 2012 Pazartesi

Truf Tarifi

Truf Tarifi:

Gerekli Malzemeler:

-200 gr çikolata(kuvertür)
-200 gr krema
-4 adet küçük kek
-Dışını kaplamak için iri dövülmüş fındık,fıstık,hindistan cevizi,kakao,kahve vb...

Yapılışı:

   Çikolatalar bıçak yardımıyla tahta üzerine küçük küçük doğranır. Krema ocağa konulup kaynatıncaya kadar ısıtılır. Kaynayınca ocaktan indirilir.

   Çırpma teli ile karıştırarak,kremanın üzerine çikolatalar eklenir. Çikolatalar tamamen eriyinceye kadar karıştırma işlemine devam edilir.

    İyice ufalanan kekler çikolata+ krema karışımına eklenip tel ile karışıma yedirilir. Bu karışım oda sıcaklığında 4-5 saat soğumaya bırakılır (yarım saatte bir karıştırılır.)

   Soğuyan karışım buzdolabına (ağzı streç film ile kapatılarak) kaldırılır. 3saat beklenir. Bu beklemeden sonra karışımımız el ile yuvarlanabilir katılığa gelir elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp,yuvarlanır ve bir tabağa hazırladığımız fıstık, kakao,hindistan cevizi vb.ye bulandıktan sonra kapsüllere yerleştirilir. 

   Servis yapana kadar hava alan bir kutuda buzdolabında saklanır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder